Lindy Hop гостуват в предаването “Социална мрежа” по Nova News 

Публикувано на 22/2/2022
от Хелиана Велинова

Kакво представлява програма Creative Europe и кой може да участва в нея? Кои са основните проблеми, с които се сблъскват организациите в процеса на кандидатстване? Достатъчна ли е финансовата подкрепа от подобна програма за възстановяване на културния и творчески сектор в пандемичните времена?  На тези и още въпроси, свързани с кандидатстването и изпълнението на проекти по Creative Europe, отговори Ива Евгениева, която гостува в предаването “Социална мрежа” по Nova News. 

Гледайте видеото тук.

Ива Евгениева е ръководител на проект Swinging Europe Network и отговаря за проектните предложения на Линди Хоп България към различни национални и международни инициативи. Тя притежава дългогодишен опит в сферата на управлението на проекти в рамките на Европейски програми, като една от специалностите й е творческият сектор.

Проектът Swinging Europe Network има за цел да развие европейската сцена за суинг музика и танци, като позволи на организациите, действащи в сектора, да повишат своите умения и да придобият по-професионален бизнес подход към своята дейност.

Проектът дава възможност на суинг музиканти и танцови изпълнители да повишат своята разпознаваемост на европейската сцена и да си сътрудничат с колеги от други страни, за да намерят възможности за по-нататъшно кариерно развитие. В рамките на проекта петте партньори от България, Испания, Италия, Литва и Белгия обмениха добрите си практики и дългогодишен опит в организирането на суинг събития, работилници и фестивали. Независимо от съпътстващата ги COVID 19 пандемична обстановка, участниците в проекта успяха да адаптират и проведат по две издания на пет от най-признатите европейски фестивали за суинг музика и танци: Sofia Swing Dance Festival, Sevilla Swing Festival, Swing on the beach, Swing Paradise Festival и Up-side Down Festival.

За повече информация за Swinging Europe Network, добри практики и съвети за кандидатстване по програма Creative Europe, гледайте интервюто по Nova News.

Информация за кандидатстване по направление  „Европейско сътрудничество”, чиято цел е  да стимулира създаването на международни партньорства и проекти, включващи културни и творчески организации от различни страни, участващи в програма Creative Europe, ще намерите тук.