Институтът Ерих Помер представя своята нова магистърска програма – Европейски филмов бизнес и право

Публикувано на 8/4/2022
от Васил Николов

Проект на Филмовия университет Бабелсберг „Конрад Волф“ и Университета в Потсдам.

Развитието на цифровия единен пазар, нарастването на недостига на умения и последиците от глобална пандемия поставят нови предизвикателства пред европейската аудиовизуална и развлекателна индустрия на кръстопътя между творчески, юридически и бизнес. Значението на дигитализацията, както и неизбежния фокус върху трансформационно лидерство и устойчивост са по-очевидни за утрешните филмови и телевизионни компании днес от всякога.

Магистърската програма предоставя на професионалистите и мениджърите в областта на киното и телевизията необходимите умения и инструменти, за да овладеят тези предизвикателства, осигурявайки устойчиво развитие на техните компании и цялостен динамичен растеж на пазара в Европа. Програмата предлага изчерпателен поглед върху европейския аудиовизуален и развлекателен пейзаж от бизнес, както и от правна гледна точка. Освен академичния опит от най-висок клас, програмата предлага значително количество знания, свързани с практиката, интердисциплинарен обмен на знания, както и достъп до най-добрите експерти в индустрията и техните мрежи.

Встъпителното издание на програмата стартира през зимния семестър 22/23, подлежи на одобрение от Министерството на науката, изследванията и културата на щата Бранденбург (MWFK).

Краен срок за кандидатстване: 31 юли 2022 г.