ОТВОРЕНА ПОКАНА: Европейска джаз конференция 2020

Фондация “A to Z” и Европейската джаз мрежа обявяват отворена покана за музикални проекти, които ще бъдат представени на 11 и 12 септември 2020 като част от първия български шоукейс по време на Европейската джаз конференция в София.

Кандидатстващите трябва да са професионални музиканти с българско гражданство. Заявленията могат да се подават от отделни изпълнители/групи или техни представители. Проектите трябва да съдържат най-малко 50% членове с българско гражданство и български ръководител на групата.

Програмният комитет ще селектира 6 проекта, които ще бъдат включени в двудневната програма на събитието, което ще се проведе в НДК. Те ще бъдат представени пред международната публика на конференцията, състяща се главно от промоутъри, програмни директори на фестивали и клубове от цяла Европа, журналисти и други професионалисти в бранша. 

Европейската джаз конференция е единственото по рода си в Европа, съсредоточено върху изграждането на дълготрайни взаимоотношения, разработване на нови проекти и артистични сътрудничества, споделяне на опит и запознаване с най-новите тенденции в сектора.

Съорганизатори от българска страна на седмото издание на конференцията са Фондация „A to Z“, която стои зад най-мащабния джаз фестивал у 
нас – „А То Jazz“ и НДК, в партньорство със Столична община, Министерство на културата и програма „Творческа Европа“.

Крайният срок за кандидатстване по отворената покана е 10 март 2020 г.

Допълнителна информация ще намерите тук.