Docu Rough Cut Boutique & East Silver Market 2023

Публикувано на 16/1/2023
от Васил Николов

Docu Rough Cut Boutique 2023

Организиран от филмовия фестивал в Сараево, Балканския документален център и с финансовата подкрепа на „Творческа Европа – МЕДИА“, „Docu Rough Cut Boutique“ е платформа, посветена на документални проекти в напреднал етап на монтаж.

Програмата е организирана в три работни модула: София (първата седмица на април 2023), Будапеща (юни 2023) и Сараево (август 2023). Програмата на семинара включва лекции по монтаж, групови сесии и индивидуални срещи с известни експерти и професионалисти в областта на документалистиката. Кулминацията на програмата е по време на филмовия фестивал в Сараево, където пет селектирани проекта ще бъдат представени пред ключови лица от индустрията в рамките на CineLink Industry Days (финансиращи организации, търговски агенти, дистрибутори, оператори и фестивални програмисти) с цел подпомагане на тяхното завършване и подобряване на тяхното разпространение и възможности за фестивално представяне.

Краен срок за кандидатстване: 20 януари 2023 г.

East Silver Market 2023

“East Silver Market” е филмов пазар, който подкрепя продуценти и разпространители от Централна и Източна Европа. Основната цел на пазара е да подпомогне разпространението и популяризирането на документални филми от региона. Всяка година повече от 130 филма биват включени в пазара.

Двадесетото издание на East Silver Market ще се проведе между 24 и 30 март 2023 г., в рамките на East Doc Platform в Прага, Чехия.

Краен срок за кандидатстване: 31 януари 2023 г.