Представяне на програмата за мобилност Culture Moves Europe

Публикувано на 4/11/2022
от Роберта Колева

През изминалата седмица нашият екип представи най-голямата схема за мобилност на артисти и професионалисти от културния и творчески сектор Culture Moves Europe в три града в България – София, Велико Търново и Варна. 

Благодарение на интересните локации, в които се проведе обучението, екипът на “Творческа Европа” успя да осъществи близка връзка с участниците по време на събитието, те си тръгнаха с основни познания за изготвяне на проектни предложения, включително:

• Как да идентифицират силните страни в идеята си и да ги превърнат в проектно описание; 

• Как да интерпретират принципите и критериите на програмата;

• Каква е връзката между информацията в апликационната форма и критериите за оценка на проектното предложение;

Участниците се срещнаха с успешните кандидати от предишната програма за мобилност i-Portunus, провела се между 2018г. и 2022г. – Стефан Артамонцев, който представи онлайн платформата, посветена на чичо му писателят Стефан Гечев както с Карина Илиева и Силвия Христова, които представиха танцовия си проект Dance Тheatre Varna.

Благодарим на нашите партньори “К.Е.В.А”, “ReBonkers”, Община Варна и ”ТАМ” за гостоприемството и професионалното отношение, както и на всички участници в събитията!

Очаквайте онлайн стрийминг, презентация и сесия с въпроси и отговори през месец ноември в нашите официални комуникационни канали.

Culture Moves Europe ще отговаря на всички въпроси, свързани с програмата всеки петък от 11:00 ч. CET (без 11 ноември). Регистрирайте се тук за да участвате в сесията.

Напомняме, че първата покана за мобилност е отворена до 31 май 2023г. и е насочена към артисти и специалисти в областта на културата в секторите: архитектура, културно наследство, дизайн, литературен превод, музика, визуални и сценични изкуства.

Ако имате върпоси не се колебайте да се свържете с нас.

Полезни връзки:

Презентация Culture Moves Europe

Презентация „Изграждане на артистично портфолио“

Портал за кандидатстване на Goethe-Institut