PERFORM EUROPE Е ОТНОВО ТУК

Публикувано на 1/12/2023
от ced.bulgaria

Perform Europe е иновативна схема за финансиране на европейския сектор на сценичните изкуства. Чрез отворена покана, която стартира на 1 декември 2023 г., програмата ще подкрепи приобщаващи, разнообразни и екологични проекти за турнета, подадени от кандидати от 40-те държави от програма „Творческа Европа“.

Втората отворена покана за участие в конкурса Perform Europe вече е публикувана и крайният ѝ срок е 31 март 2024 г. Запознайте се с нея тук.

През четирите месеца на отворената покана професионалистите в областта на сценичните изкуства и организациите от всички държави от Творческа Европа са поканени да използват специално създадената онлайн платформа за намиране на партньори. Там те могат да откриват произведения и концепции в областта на сценичните изкуства и партньори, с които да създават съвместно иновативни предложения за проекти и за турнета. Perform Europe ще разпредели 2,1 млн. евро на най-малко 35 успешни партньорства за изпълнение на техните проекти от 1 юли 2024 г. до 30 ноември 2025 г.

Платформата планира поредица от информационни събития, които можете да откриете тук. За да не пропуснете нито едно, можете да се абонирате и за бюлетина на Perform Europe. Perform Europe се ръководи от консорциум от европейски мрежи за сценични изкуства – IETM – Международна мрежа за съвременни сценични изкуства, Европейска мрежа за развитие на танца (EDN), Европейска асоциация на фестивалите (EFA), Circostrada, Pearle* (Live Performance Europe), както и от изследователската организация IDEA Consult. Открийте повече за Perform Europe в това документално видео за предишното издание на програмата.