SERIES ROUGH PITCH – THE BALKAN WAY

Публикувано на 7/10/2022
от Васил Николов

Отворена покана за ТВ сериали в процес на развитие

Бюрата на програма „Творческа Европа – МЕДИА“ от България, Хърватия, Гърция,Черна гора, Северна Македония и Сърбия, организират онлайн събитие, насочено към телевизионни сериали, наречено Series Rough Pitch – The Balkan Way, което ще се проведе в сътрудничество със Загребския филмов фестивал.

Събитието е насочено към развитието на проекти за игрални телевизионни сериали, като до 8 проекта ще бъдат селектирани и представени онлайн пред жури, съставено от експерти в бранша.

Журито ще присъди награда в размер на 3000 евро, която ще бъде предоставена на печелившия проект за по-нататъшното му развитие, включително и някои други допълнителни награди.

Поканата е отворена за участници от Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Гърция, Черна гора, Северна Македония, Сърбия и Словения.

Кандидатите трябва да подготвят следните документи:

  • Кратко описание на проекта + Синопсис на сезона (максимум 1½ страница + информация за контакт ½ страница)*
  • Предварителни визуални материали / Moodboard (максимум 1 страница)
  • CV с вкл 5 изречения биографичен текст (максимум 1 страници)
  • Мотивационно писмо (максимум 1 страница)
  • Портретна снимка (макс 2 МВ приложена отделно към имейла)

В контактната информация в началото на документа, моля включете брой и дължина на епизодите, формат, жанр, език, статус на проекта (на какъв етап е), ко-продуценти. Тези документи трябва да са в 1 общ WORD файл от максимум 6 страници. Кандидатурата трябва да е на английски език .

Пичингът ще се проведе на 7 ноември 2022 г. от 12 до 14.30 ч., а преди това всеки от избраните продуценти трябва да участва в онлайн подготвителния модул.

Тъй като представящите видеа ще бъдат подготвени и изпратени предварително, всички участници трябва да могат да присъстват онлайн и да са готови да отговорят на въпроси от журито.

Краен срок за кандидатстване: 21 октомври 2022 г. в 13:00 българско време

Кандидатурите се подават по електронна поща на адрес: martina.petrovic@mediadesk.hr