Съфинансиране на проекти по „Творческа Европа“ от НФК

Публикувано на 27/1/2023
от Роберта Колева

Предстои публикуването на новата покана за съфинансиране на български културни и творчески организации, успешно участващи в програма “Творческа Европа”, направление Европейско сътрудничество(European Cooperation projects (CREA-CULT-2023-COOP).

Към днешна дата по програмата са финансирани дейности на стойност над 815 000 лева в рамките на общо 19 проекта. Българиските организации и техните проекти подкрепени до момента са :

Подобна подкрепа е от изключително значение за насърчаването на интернационализацията и надграждането на оперативния капацитет на КТС. Освен това тя функционира и като стимул за всички тези неправителствени организации, културни оператори и артисти, които работят усилено за реализацията на изключително качествени международни партньорски проекти в рамките на ЕС и отвъд. С всяка следваща година България е все по-сериозно представена като добър партньор, а вече можем да се похвалим и с нови проекти водени от български организации. Изключително щастливи сме да бъдем част от този процес!

Десислава Панчева – ръководител на Офис Култура към Бюро „Творческа Европа“ – България и инициатор на програмата за национално съфинансиране

 Общинска фондация „Пловдив 2019“ – European Outdoor Arts Academy: School of Participation; снимка: Димитър Фердинанов

Съветваме всички бенефициенти с подписани договори за изпълнение на проекти със заложени дейности за 2023г., да се свържат с нас на office@ncf.bg , за да получат повече информация за предстоящата програма и съдействие при подготовката на необходимата проектна документация.