Възможности за участие в тренингови програми, подкрепени от МЕДИА

Публикувано на 11/5/2022
от Васил Николов

My First Script workshop

Филмовият фестивал в Загреб обявява отворена покана за кандидатстване за семинара „My First Script“. Тренинговата програма е предназначена за режисьори, които развиват сценария за първия си пълнометражен игрален филм.

5-дневният семинар ще се проведе в рамките на 20-ото издание на Загребския филмов фестивал, който ще се проведе между 23 и 30 октомври 2022 г.

Тренинговата програма е безплатна за всички участници. Разходите за настаняване и транспорт на чуждестранните участници ще бъдат покрити.

Краен срок за кандидатстване: 30 юни 2022 г.

eQuinoxe Europe – 27. Intl. Screenwriters Workshop

Семинарът е насочен към сценаристи, които са имат поне един продуциран пълнометражен сценарий до момента. В обсега на програмата попадат сценарии за кино и сериали, както и тяхното развитие.

Програмата ще се проведе между 27 октомври и 4 ноември 2022 г.

Организаторите предлагат стипендии за кандидати от страни с нисък производствен капацитет.

Краен срок за кандидатстване: 20 юни 2022 г.

SOFA – School of Film Advancement 2022

За своето девето издание SOFA – School of Film Advancement търси до десет филмови дейци, културни мениджъри, предприемачи и професионалисти с уникални проектни идеи в областта на аудиовизията. Избраните участници ще бъдат обучени по различни творчески начини в достигането до местната и международната аудитория, като ще им бъде дадена възможност за осъществяване на нови международни контакти. С помощта на опитни лектори, участниците в SOFA ще получат индивидуално обучение, което ще им позволи да реализират мечтания си проект по ефикасен начин.

Програмата се състои от два семинара през август и октомври (локациите предстои да бъдат обявени). В допълнение към това, програмата включва регулярни онлайн срещи и модули.

Организаторите предлагат стипендии.

Краен срок за кандидатстване: 31 май 2022 г.

CICAE Arthouse Cinema Training

Тренинговата програма е насочена към заетите в сферата на кинопоказа (Артхаус кината). Програмата включва интензивен едноседмичен семинар за изложители, между 29 август и 4 септември 2022 г. във Венеция; шестмесечна менторска програма, последвана от тримесечен етап на развитие

Краен срок за кандидатстване: 30 май 2022 г.