Creative Europe Camp 2022

Публикувано на 30/6/2022
от Хелиана Велинова

Creative Europe Camp е новият иновативен формат на офис “Култура” за срещи, консултации и разпространение на информация за Creative Europe. С него екипът на Бюрото си поставя за цел да бъде по-близо до публиката и потенциалните бенефициенти на Програмата. 

Creative Europe Camp зоната с хамаци, чиито принтове са дело на български артисти, част от проекта на Sito Studio, подкрепен от Национален Фонд „Култура“ – „Печатай с мен“, ще бъде част от различни културни фестивали и събития в страната, между които A to Jazz, Топло фест мн.др.

Разберете повече за българските артисти, чийто принтове са в нашата Creative Europe Camp зона:

Free-range Superheroes
Николета Носовска е графичен дизайнер и илюстратор. През последните 2 години се вдъхновява от традициите, които се опитва да пречупи през нейната призма и да свърже с настоящето.

Favorite Place
Жана Миткова е илюстратор от България, който черпи вдъхновение от всичко слънчево и топло, а илюстрациите й са цветни, релаксиращи и понякога се движат. Обича да предизвиква себе си и да намира позитивното и забавно във всяка ситуация. Изпълнен с цветя, смешни хора и странни женски фигури, светът, който тя създава ви кани да се отпуснете и помечтаете.

Salad Days
Алина Папазова е визуален артист, базиран в София. Завършва бакалавър „Графика и илюстрация“, последван от магистър „Керамика и порцелан“ в НБУ, където от 2020 г. е преподавател по керамика. Алина създава специфични, понякога иронични, илюстративни сюжети, символно обременени най-вече с митологични образи и сцени от различни култури, но често поставени в контекста на съвременни проблеми и модели на поведение.

Следващи спирки на Creative Europe Camp:

A to Jazz (1-3 юли 2022)

Топло Фест (9-10 юли 2022)

100 Стола (14 юли 2022)

Creative Europe Camp приема различна форма в зависимост от пространствата и събитията, на които гостува. Очакваме ви за срещи с нашия екип в неформална обстановка, а при интерес може да запазите час за индивидуални консултации и разговори с нашия екип на ced.bulgaria@gmail.com