Предстоящи събития на офис „Култура“

Публикувано на 24/3/2023
от Роберта Колева


Първите пролетни дни на 2023 г. се очертават натоварени за офис „Култура“. Екипът ни ще вземе участие в няколко събития и ще проведе нови обучения от поредицата „Пътеводител“.


25 март:Офис „Култура“ и МЕДИА се включват в Sofia Meetings!

По време на най-голямото кино събитие в страната – София Филм Фест, бюрото на програма „Творческа Европа“ – офис МЕДИА в България заедно с офисите на програмата в Гърция, Сърбия и Хърватия ще предложат информационно събитие в рамките на Sofia Meetings посветено на европейското финансиране на филмовата индустрия. ръководителката на „офис“ Култура Десислава Панчева също ще вземе участие, за да разкаже за актуалните възможности на подпрограмата. Събитието ще се състои на 25 март от 11:30 часа, в Гранд-хотел София, зала „Сердикa“. Научете повече.

31 март: Пътеводител #CultureMovesEurope”  в Гьоте-институт Содия

По повод разширяването на обхвата на Culture Moves Europe екипът ни ви кани на ново събитие от поредицата лекции и практически обучения “Пътеводител #CultureMovesEurope”.  То ще се проведе на 31-ви март от 10:00 ч. в библиотеката Гьоте-институт София като част от програмата на  “Литературни срещи пролет 2023” , а поради големия интерес първата част от него ще бъде излъчена и онлайн на нашата Фейсбук страница. В рамките на събитието ще ви разкажем повече за новата покана за подкрепа на домакини на творчески резиденции и ще проведем работилница, която да подпомогне кандидатите в изготвянето на техните проекти. Участниците ще имат възможност да се включат в индивидуални консултации, както и в интерактивни групови упражнения, в които да се запознаят детайлно с апликационната форма и колективно да разпишат примерен проект. Ментор ще бъде ръководителката на офис „Култура“ Десислава Панчева. Повече детайли за програмата на събитието може да следите тук

6 април: „Пътеводител #CreativeEurope“ в Стара Загора

Няколко дни след събитието ни, посветено на новата покана на Culture Moves Europe в Гьоте-институт, екипът на офис “Култура” потегля към гр. Стара Загора. На 6 март в Държавна Опера – Стара Загора ще проведем новото обучение от поредицата – „Пътеводител #CreativeEurope“ с фокус върху различните конкурсни сесии на подпрограма „Култура“, а участниците ще научат за актуалните възможности за финансиране на проекти в няколко различни направления – европейско сътрудничество, превод и разпространение на европейска литература, мобилност на артисти и други. Регистрационната форма за участие в работилницата ще намерите тук. Допълнителна информация за събитието и програма – тук.