Série Series 2021

Публикувано на 18/2/2021
от Васил Николов

Тази година ще се проведе десетото издание на „Série Series“. Това е фестивал, който е посветен на европейските сериали и хората, които ги създават. Мястото на срещата е във Фонтенбло от 30-и юни до 2-ри юли 2021 г.

„Série Series“ дава думата на таланти и творци, идващи от цяла Европа и е както бизнес, така и творчески ориентиран. Фестивалът е място, на което да разширите професионалната си мрежа и да откриете нови сериали.

Фестивалът събира повече от 700 професионалисти (сценаристи, продуценти, телевизионни оператори, режисьори, композитори, актьори) около премиерни прожекции, анализи на казуси (case studies) и майсторски класове.

„Call for series“ и „Spotlight on Trailers“ са двете възможности, които фестивалът предлага за проекти, които са в етап на развитие или производство:


Call for series

Тази покана е отворена за европейски игрални сериали, финансирани от телевизионен оператор, които ще бъдат в етап на производство, или ще бъдат завършени (но все още неразпространени) в края на юни 2021 г. Екипите на всеки сериал ще има възможността да представят своите проекти пред професионалната общност на фестивала.

„Spotlight on Trailers by Série Series“

Инициативата е насочена към проекти, които са в етап на развитие и търсят партньори. За да участват в „Spotlight on the Trailers“ те трябва да разработят свой трейлър, който ще могат да представят пред 700 европейски професионалисти. Два от десетте избрани проекта ще спечелят финансова подкрепа от партньора на фестивала „La Fabrique des Formats“ в разимери до 75 000 €.