Series Rough Pitch – The Balkan Way

Публикувано на 14/10/2021
от Васил Николов

Бюрата на програма „Творческа Европа – МЕДИА“ от България, Хърватия, Гърция, Словения и други, организират онлайн събитие, насочено към телевизионни сериали, наречено Series Rough Pitch – The Balkan Way, което ще се проведе в рамките на тазгодишното издание на Загребския филмов фестивал и Международния филмов фестивал в Любляна.

Събитието е насочено към развитието на проекти за игрални телевизионни сериали, като до 8 проекта ще бъдат селектирани и представени пред онлайн жури, съставено от експерти в бранша: Мартина Блейс (ръководител на Co-Pro Series на пазара за копродукции на Берлинале); Сиа Едстрьом (ръководител в TV Drama Vision Гьотеборг); Франческо Капуро (Ръководител на Series Mania Forum, WEMW (tbc), MIA (tbc).

Журито ще присъди награда в размер на 3000 евро, която ще бъде предоставена печелившия проект за по-нататъшното му развитие, включително и някои други допълнителни награди.

Поканата е отворена за участници от Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Гърция, Черна гора, Северна Македония, Сърбия и Словения.

Кандидатите трябва да подготвят следните документи:

  • Кратко описание на проекта + Синопсис на сезона (максимум 1½ страница + информация за контакт ½ страница)
  • Предварителни визуални материали / Moodboard (максимум 1 страница)
  • CV (максимум 2 страници)
  • Мотивационно писмо (максимум 1 страница)
  • Портретна снимка (приложена отделно към имейла)

Апликацията трябва да е на английски език и гореспоменатите документи (с изключение на портретната снимка) трябва да се подадат в един обединен Word документ.

Събитието ще проведе различни групови и индивидуални сесии в периода 8 до 12 ноември, а питчинг събитието ще се проведе на 16 ноември 2021 г.

Краен срок за кандидатстване: 1 ноември 2021 г. 13:00 българско време

Кандидатурите се подават по електронна поща на адрес: martina.petrovic@mediadesk.hr