Възможности за участие в подкрепени от подпрограма МЕДИА инициативи

Публикувано на 20/5/2020
от Васил Николов

Представяме Ви три инициативи, подкрепени от МЕДИА, от които можете да се възползвате. Това са филмовият пазар “East Silver Market” и тренинговите програми „Atelier Ludwigsburg-Paris“ и „VFX course 2020“.

East Silver Market 2020

“East Silver Market” е филмов пазар, който подкрепя продуценти и разпространители от Централна и Източна Европа. Основната цел на пазара е да подпомогне разпространението и популяризирането на документални филми от региона. Всяка година повече от 300 филма от над 29 държави биват включени в пазара. Тазгодишното издание ще се проведе между 27 октомври и 1 ноември 2020, в рамките на Ji.hlava International Documentary Film Festival 2020.

Крайният срок за кандидатстване за филми, произведени през 2020 г е 31 май 2020 г.

Крайният срок за кандидатстване за филми в етап на груб монтаж (rough cut stage) е 31 юли 2020 г.

Atelier Ludwigsburg-Paris 2020-2021

“Atelier Ludwigsburg – Paris” е едногодишна тренингова програма за млади европейски филмови продуценти и разпространители. Програмата е разработена от Филмовата академия в Баден-Вюртемберг и La fémis (Париж) и е подкрепена от „Творческа Европа“ – МЕДИА.

Основна цел на тренинга е предоставянето на поглед върху актуалните стратегии в писането на сценарий, финансирането, производството, дистрибуцията, маркетинга и продажбата на европейски филмови произведения за новото поколение продуценти и дистрибутори. Другата цел на този курс е да развие уменията на участниците в комуникацията при производство.

Програмата ще се проведе от началото на октомври 2019 до края на август 2020 в различни градове на Европа: Баден-Вюртенберг, Анже, Лондон, Мюнхен, Кан и Лудвигсбург, или Париж.

Крайният срок за кандидатстване е 1 юни 2020 г.

VFX course 2020

“Visual Effects” е 17-седмичен тренингов курс на “The Animation Workshop” във Виборг, Дания за професионално VFX обучение. Цел на програмата е участниците да се научат как да създават фотореалистични цифрови елементи и да ги интегрират безпроблемно в кадри на живо. Програмата ще се проведе между 17 август и 11 декември 2020 г.

Участниците ще работят и по личен проект в рамките на курса. Инструкторите ще им помогнат в дефинирането и оформянето, използвайки записани живи кадри.

Всяка седмица ще се състои от художествени и технически лекции, анализи на филми, задания, оценки, индивидуални и/или групови критики и уроци, както и и симулация на продукцията.

Използван софтуер в рамките на курса: Maya, Nuke, Arnold/V-Ray, Mari, Photoshop, 3D Equalizer, Clarisse, and Substance Painter.

Крайният срок за кандидатстване е 10 юни 2020 г.