В очакване на Sofia Swing Dance Festival и първата среща на партньорите по проект Swinging Europe Network 2

Публикувано на 18/5/2022
от Хелиана Велинова


За поредна година Линди Хоп България, най-голямото училище по суинг танци в страната, организира международния фестивал по суинг танци и култура – Sofia Swing Dance Festival.

В периода 02 – 05 юни София ще стане домакин на танцьори, преподаватели, музиканти, лектори и суинг ентусиасти от над 25 държави от целия свят. Тази година фестивалът бележи и началото на второто издание на проекта Swinging Europe Network. Проектът е съфинансиран от Европейската изпълнителна агенция за образование и култура чрез програма Creative Europe.

Водещата организация Линди Хоп България, заедно с още 12 партньорски организации представители на суинг сектора в Европа, имат амбициозната задача да продължат и надградят постигнатите резултати от предходните две години. Проектът има за цел да изгради паневропейска мрежа от организации работещи в сферата на суинг танците, музиката и културата и по този начин да подпомогне развитието на сектора в Европа.

В рамките на три годишния период на изпълнение на проекта са предвидени редица инициативи и дейности, включително организирането на 33 международни фестивала, 3 суинг шампионата, картографиране на европейския суинг сектор, организиране на международни творчески резиденции за суинг преподаватели, танцьори и музиканти, съвместни представления, международни танцови състезания, и други.