Информационно турне „Европейски мрежи без граници“

Публикувано на 5/10/2020
от Васил Николов

Център за развитие на човешките ресурси – Национална агенция за България по Програма „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“, заедно със съпътстващите дейности „Еврогайдънс“, „Европас“, „Евродеск“ и „eTwinning“, и Европейските мрежи – Европейски потребителски център – България (ЕПЦ), Бюро „Творческа Европа МЕДИА“ – България, ИЦ Европа Директно– София, с домакинството на ИЦ Европа Директно – Русе за поредна година организираха информационно турне „Еврoпейски мрежи без граници“.

Целта на поредицата от събития бе да се покажат постиженията на най-голямата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт, „Еразъм+“, както и на „Европейския корпус за солидарност“, и съпътстващите ги дейности, да създадат партньорства и да предоставят безплатна информация на гражданите за европейските възможности, които им се предлагат, както и за правата им при живот, работа, учене, пътуване, пазаруване и други дейности в Европейския съюз.

Освен Русе, в информационното турне бяха включени градовете Тутракан и Разград. Инициативата се провежда всяка година в различни региони на страната и се радва на голям интерес от страна на местните граждани. В България мрежите функционират в партньорство с Представителството на Европейската комисия в София.

На 29 септември в Русе беше прожектиран, номинираният за „Оскар“, филм на Ханес
Холм „Човек на име Уве
(в римска крепост Сексагинта Приста). Филмът е подкрепен за своето развитие и разпространение в България от програма „Творческа Европа – МЕДИА“.