Конференция за лансирането на програма „Творческа Европа“ 2021-2027

Публикувано на 3/6/2021
от Роберта Колева

На 17-ти и 18-ти юни ще се проведе конференция на високо ниво по повод лансирането на новия етап на програма „Творческа Европа“ 2021 – 2027. Събитието, организирано от Португалското председателство на Съвета на Европейския съюз, в сътрудничество с Европейската комисия, ще се проведе в Лисабон и ще бъде излъчено на живо чрез платформата Zoom.

Конференцията ще представи основните новости в програма „Творческа Европа“ и ще бъдат разгледани синергиите с други европейски инструменти за финансиране. Експерти, професионалисти и представители на проекти, финансирани по програмата и чието въздействие е значително, ще споделят техните възгледи за това как може да се изпълнят визията и целите, заложени в новия програмен етап.

Ще бъдат инициирани стратегически дискусии относно това как да бъдат направени културните и творчески сектори по-екологични, как може да бъде увеличена съвместимостта на транс-граничното сътрудничество с европейските цели за устойчиво развитие по линия на околната среда, както и за бъдещия секторен подход в областта на музиката.

Цялата програма на конференцията можете да откриете тук, а регистрация за събитието можете да си направите тук.