МЕДИА НА ФИЛМОВИЯ ФЕСТИВАЛ В КАН 2023

Публикувано на 11/5/2023
от Васил Николов

Европейски филмов форум – „Поглед напред: визия за европейската аудиовизуална и медийна индустрия“

Конференцията ще се фокусира върху конкурентоспособността на европейските медийни и аудиовизуални индустрии, както и предизвикателствата и възможностите пред европейските компании. Докато възстановяването от пандемията продължава, секторът е изправен пред нарастваща конкуренция от глобални играчи в много сегменти, включително в нововъзникващите производствени технологии.

Събитието ще се проведе в четвъртък, 18 май 2023 г., от 10:00 до 11:00 часа – Main stage, Palais des festivals, Cannes. Събитието ще се излъчва на живо през DigitalEU.

European Media Industry Outlook

Европейската комисия ще представи резултатите от своята „Прогноза за европейската медийна индустрия“, доклад за развитието на индустрията в секторите на аудиовизията, медиите и видеоигрите в целия ЕС. Той ще разкрие нови данни за предпочитанията и потреблението на аудиторията тенденциите в търсенето и предлагането и ще докладва за потенциалното въздействие на тези тенденции върху европейския медиен пазар и бизнес модели.

Събитието ще се проведе в събота, 20 май 2023 г., от 16:00 до 16:30 часа – Palais Stage, Palais des festivals, Cannes.

Подкрепени филми от МЕДИА в Кан

76-ото издание на филмовия фестивал в Кан ще се проведе от 16 до 26 май. Девет филма, подкрепени от „Творческа Европа“ – МЕДИА, ще участват в официалната програма на фестивала, като 4 от тях ще се борят за Златната палма.

Това са:

Official competition

Out of Competition

Cannes Première                     

Special Screenings       

Un Certain Regard