Отворена покана за музикална програма „MasterCamp“

Публикувано на 24/3/2021
от Роберта Колева

Украинският културен център „Мастерская“, основан от известния украински музикант и продуцент Иван Дорн, обявява стартирането на цялостна образователна програма за млади музиканти „MasterCamp“.

Програмата съчетава изчерпателни фундаментални знания за съвременната музикална индустрия предадени от лидери на музикалната индустрия от Украйна, Европа и Великобритания. Някои от засегнатите теми са: авторски права, брандиране, маркетингови инструменти, музикални турнета и финансиране.

Първият етап от програмата – квалификационен кръг – започва на 16 март 2021г. За да кандидатствате, трябва да попълните анкета, да изпратите демо записи на вашите песни и видеоклипове с изпълнения на живо, както и мотивационно писмо. В резултат на това ще бъдат избрани 60 участника, които ще имат възможност да се включат във втория етап – онлайн обучение. Експерти от бранша ще водят онлайн програмата, която ще се състои от 7 модула, обхващащи ключови теоретични познания. В последния етап от програмата 20 избрани участника ще заминат за Киев, за да се включат в едноседмична практическа резиденция.

Краен срок за кандидатстване е 6 април 2021г.

„MasterCamp“ е подкрепена от програма „Творческа Европа“ и има за цел да развива и подкрепя млади музиканти от малки градове и региони на Украйна и страни от ЕС, които имат ограничени възможности да натрупат опит и знания в музикалното производство.

За подробна информация, посетете сайта на програмата.