„Купи 1 книга. Подари я за Коледа“

В началото на месец декември Асоциация „Българска книга“ стартира кампанията „Купи 1 книга. Подари я за Коледа“, която за втора поредна година си поставя за цел да припомни, че книгата е най-вдъхновяващият подарък за празниците.
Екипът ни отново се присъединява към каузата им и ви призоваваме да изборът ви на коледни подаръци тази година да включва и книги под елхата.


“В края на тези нелека година искаме да благодарим на всички наши читатели и да напомним, че книгата е най-вдъхновяващият подарък за Коледа. Книгите са подаръци със смисъл. Ако искате да подарите вълшебство на дете, подарете му книга, няма по-полезен и окуражаващ подарък. Тя е универсален начин да се изрази обичта към близките, да се покаже уважение и да се подари надежда. Тази Коледа подарете магията на четенето. Може да откриете подходящия подарък за всеки в книжарниците и електронните магазини на любимите издателства.“, споделят организаторите.


Инициативата „Купи 1 книга. Подари я за Коледа“ е част от националната кампания „Купи 1 книга“, възникнала в разгара на кризисната ситуация около епидемията от COVID-19, под надслов „За да я има книгата“. За няколко дни тя успя да обедини над 200 издателства и онлайн книжарници, както и авторитети като Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в една обща кауза – да помогнем на книгата, да я съхраним като ценност и да гарантираме нейното бъдеще.


В рамките на кампанията се проведе и инициативата „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“, подкрепена от Министерството на образованието и науката. Под призива „Стани съвременен будител“ децата се превърнаха в добротворци и дариха стотици заглавия на училищните библиотеки и библиотеките в детските градини, обновявайки библиотечния фонд.


Още за кампанията, вижте тук: https://bit.ly/3prsB37