HEMI Music Awards 2023 – Номинации

Публикувано на 13/2/2023
от Роберта Колева

.

Обявиха тазгодишните номинации на музикалните награди HEMI Music Awards (HMA), част от международния проект Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI), съфинансиран по програма „Творческа Европа“.

В третото издание на отличията от общо 280 европейски изпълнители международното жури избра 27 да продължат в надпреварата и да се присъединят към общността на HEMI.

Допуснатите музиканти и групи, идващи от девет държави от Централна и Югоизточна Европа (Чехия, Естония, Гърция, Унгария, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словения), ще участват в началната фаза на дейностите на HMA 2023, които ще им помогнат да развиват своя капацитет за достъп до нови пазари.

Участниците ще получат възможността да участват в онлайн срещи и лекции, за да подобрят знанията си за предизвикателствата в сектора на музиката на живо. Освен това ще им бъдат предоставени акредитации за присъствие на водещи европейски шоукейс фестивали и конференции, както и международно медийно отразяване.

Въпреки това само девет от тях (по един представител на държава) ще преминат към втората фаза на HMA. Тя включва персонализирана подкрепа, обучения за напреднали и възможност за участия на живо на избрани събития на HEMI Partners. В третата и последна фаза на наградите победителят ще получи шанс за международна изява и ще му бъдат осигурени всички разходи за пътуване, участия и изпълнение на живо на голям европейски музикален фестивал.

Ето и номинираните:

Чехия: Badfocus, The Silver Spoons, TooT Ensemble

Естония: Manna, Minimal Wind, OOPUS

Гърция: MOBVIBE, LIA HIDE, VASSIŁINA

Унгария: Del.grady, Ficture, Stone Sober

Северна Македония: Dina Jashari, Perija, Yon Idy

Полша: Francis Tuan, Fryderyk HD, Klawo

Румъния: Catalina Cara, K not K, ROADKILLSODA

Сърбия: Ljubičice, MAiKA, Nataleé

Словения: Birds of Unknown, Dora Tomori, The Crossroads