„В името на сина“ бе представен на Euro Connection в Клермон-Феран

Публикувано на 31/1/2023
от Васил Николов

Френският град Клермон-Феран е домакин на един от най-големите фестивали за късометражно кино в Европа, а може би и в света. В рамките на 34-ото му издание се провежда и професионалният форум Euro Connection, на който 12 проекта за късометражни филми са представени от своите продуценти и режисьори, пред потенциални копродуценти, телевизионни и фестивални селектори и професионалисти.

В края на ноември 2022 г. европейското жури на форума Euro Connection за поредна година избра български проект да заеме място в престижната селекция и да бъде сред 12-те участника в Клермон-Феран. Проектът на продуцентска компания BOF Pctures – „In the name of the son“ / „В името на сина“, с режисьор и сценарист Николай Урумов бе представен днес пред професионалната аудитория, а в утрешния ден (1 февруари 2023) предстоят срещи на „4 очи“ с потенциални партньори.

Форумът се провежда с подкрепата на програма „Творческа Европа МЕДИА“, а бюрото на програмата в България е национален кореспондент. Паралелно с Euro Connection, филмовият фестивал Клермон-Феран е домакин и на копродукционен пазар, на който Международния фестивал на късометражното кино „В двореца“ има свой щанд с подкрепата на НФЦ.