„WHEN EAST MEETS WEST“ стартира своя „Slate Market“

Публикувано на 25/10/2021
от Васил Николов

След обявяването на 12-ия Форум за копродукции на WEMW, който ще се проведе както в Триест, така и онлайн между 24-28 януари 2022 г., WEMW публикува поканите за вълнуващото първо издание на „Slate Market“ и неговите сегменти, насочени към пълнометражни игрални и документални филми в постпродукция:

WEMW Slate Market & EAVE Consultancies

Тази програма има за цел да подбере 5 компании, които разработват пакети от проекти и да им предложи консултации относно самата работа върху произведенията и да предостави съвети за стратегическо планиране на компанията.

Краен срок за кандидатстване: 30 ноември 2021 г.

Last Stop Trieste 
Documentary Fine-Cut-Session

LST ще селектира документални филми, които са били представени през предишни години на някое от партньорските събития на WEMW: Ex-Oriente Film, Balkan Discoveriesat the Balkan Documentary Centre, Docu Rough Cut Boutique at Sarajevo Film Festival/Sofia,ZagrebDox PRO, Baltic Sea Forumand When East Meets West. За избраните проекти ще се организира специален шоукейс пред ключови лица от индустрията, представители на фестивали и търговски агенти.

Краен срок за кандидатстване: 30 ноември 2021 г.

First Cut+
Workshop on marketing and promotion

Програмата е създадена с цел да предостави на 8 избрани филмови екипа семинар за маркетинг и промоция, за да пуснат филма си по възможно най-добрия начин на международния пазар. Програмата ще бъде разделена на три важни модула: майсторски класове, консултации и „Work-in-Progress“ сесия.

Краен срок за кандидатстване: 15 ноември 2021 г.