Български проект в селекцията на „Series Rough Pitch – The Balkan Way“ – обновена

Публикувано на 15/11/2021
от Васил Николов

Проектът е един от осемте, които се пребориха за участие в събитието от общо 37 кандидатствали. Българският проект за сериал „Твоят човек Тони“, базиран на реални образи и събития е драма/черна комедия за премеждията и неволите на пернишкия адвокат Тони Бакалски, специалист по дела за ПТП обезщетения. Негови създатели са Дечо Таралежков и Камен Коларов, продуцент е Елени Декидис, те ще го представят на организираният от бюрата на програма „Творческа Европа – МЕДИА“ България, Хърватия, Словения, Гърция и други питчинг „Series Rough Pitch – The Balkan Way„.


Дечо Таралежков е сценарист, познат с филмите „Слава“ (2016) и „Бащата“ (2019), и сериала „Островът на сините птици“ (2019) на Кристина Грозева и Петър Вълчанов.
Камен Коларов е режисьор, познат с късометражния си филм „Диагноза“ (2018, отличен с награди от Златна роза и СФФ на морето) и работата си по сериала „Скъпи наследници“ (2018). Елени Декидис е продуцент на филма „Рая на Данте“ (2020, реж. Димитър Радев) и лайн продуцент на „Жълт олеандър“ (2021, реж. Лъчезар Аврамов).

Събитието ще се проведе в рамките на Загребския филмов фестивал и Международния филмов фестивал в Любляна на 16 ноември 2021 г. и е подкрепено от българския Национален филмов център, Хърватския аудиовизуален център, Филмов център Сърбия и Филмовия център на Черна гора.

Реномирани професионалисти от сектора ще присъдят награда в размер на 5000 евро, която ще бъде предоставена на печелившия проект за по-нататъшното му развитие.

Журито е в състав:

  • Франческо Капуро – ръководител на „Series Mania Forum“
  • Инес Хует – Координатор на програмата за писане на сценарий / Series Mania Forum
  • Мартина Блейс – ръководител и проектен куратор на Berlinale Co-Production Market
  • Гая Триденте – ръководител на Scripted Division/MIA – Mercato Internazionale Audiovisivo
  • Сузане Спелиц – редактор – телевизионно излъчване в Österreichischer Rundfunk
  • Габриеле Каполино – старши ръководител International & Episodic Programming | The Gotham Film & Media Institute